Senior dating er populært som aldrig før

Der er sket rigtig mange forskellige ting på datingmarkedet inden for de seneste år. Hvor dating før var noget man gjorde med folk man mødte, inviterede ud og dermed havde en holdning til på forhånd, er dating nu i højere grad blevet noget, som man gør med fremmede mennesker.

Eller, helt fremmede er de måske ikke. For der er sjældent tale om direkte blind dating, hvor man ikke ved noget som helst om, hvem man skal møde, før man står over for vedkommende. Det er derimod møder, hvor man kun har haft kontakt via internet eller telefon, før man møder hinanden første gang.

Seniorer er med på bølgen

Og overraskende nok er en af de befolkningsgrupper, som nyder rigtig godt af denne udvikling, faktisk den ældre generation. Siden det er blevet muligt at mødes over internettet, er senior dating nemlig blevet mere populært, end nogensinde før.

Hvor det før kunne ses at mange ældre måske sad lidt ensomme derhjemme og aldrig kom ud, er det nu tydeligt, at ældre mennesker har mere mod på at møde nye mennesker og måske også at finde kærligheden i en sen alder. Og det skyldes blandt andet nogle specifikke tendenser i datingmarkedet.

Moderne teknologi kommer til hjælp

For det første, så har internettet gjort det nemmere end nogensinde at mødes på tværs af geografiske og sociale skel. Det er altså ikke længere sådan, at man som hverken ældre, eller yngre aldersgrupper, er begrænset til at finde sammen med folk, som findes i ens nærområde.

Tværtimod kan man finde potentielle partnere i hele landet, ja i princippet i hele verden. Da mange ældre nok finder det en smule svært med et langdistanceforhold, er det også en god ting ved de mange online datingsider, at man kan indstille afstand efter behov og derved indsnævre hvor lang væk de folk man tager kontakt til befinder sig.

Mindre tabu omkring dating

For det andet, så er der kommet en hel anden attitude og en helt anden måde at tale om sex, dating og parforhold på. Hvor mange seniorer i deres ungdom nok har oplevet, at dette kunne være et ret så tabubelagt emne, oplever mange nu, at en større frigørelse kommer med de unge generationer.

Og det benytter flere ældre sig af. De tør at snakke mere om deres lyster, behov og ønsker. De tør sige, at de er ensomme, og de tør at bede om hjælp til at gøre noget ved det. Og muligheden for at gøre noget ved deres situation får de netop med online dating, som giver dem lige det de har brug for til at komme videre.

Det kan ældre opnå ved online dating

Men hvad vil ældre mennesker egentlig med alle de dates, og hvad håber de på at få ud af dem? Svaret på dette spørgsmål er lige så komplekst, som mennesker er det.

For ingen mennesker vil det samme, hverken unge eller ældre. Nogle ældre leder efter en partner, en de kan dele alt med og præsentere for deres familie. Andre leder blot efter noget sporadisk selskab, imens andre igen kun er interesserede i det fysiske aspekt ved dating.

Accepter seniorers datingliv

Mange af os er af en eller anden grund en smule ukomfortable ved, at ældre mennesker har et aktivt kærligheds- og sexliv. Vi føler at det er noget, der er forbeholdt den yngre generation. Men denne tankegang giver faktisk meget lidt mening.

For alle mennesker har lyster og behov. Det ændrer sig ikke, bare fordi man bliver gammel, eller bare fordi kroppen ikke helt er, hvad den har været. Derfor må man som yngre venner eller yngre familie ikke dømme eller se ned på det, hvis et ældre familiemedlem deler sine håb og ønsker med en.

Tværtimod skal man blot glæde sig ved, at flere og flere seniorer har taget dating via internettet til sig, da det giver dem mulighed for at bibeholde et aktivt, lykkeligt og meningsfyldt liv sammen med andre mennesker langt op i alderen.

 

Disclaimer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *