Grøn er det nye sort

Det kan man i hvert håbe, når man tænker på miljøet både her og nu og mange år ud i fremtiden. Nogle lande er godt på vej til at udskifte de sorte energikilder (olie, kul og gas) til grønne energikilder, som dækker over en række vedvarende energikilder som fx solenergi, vindenergi, bølgekraft og jordvarme; herunder varmepumper.

Nogle af de grønne energikilder er efterhånden gamle etablerede spillere på markedet, mens andre stadig fungerer mest som forskningsforsøg. Vindmøller kan du finde mange steder i Danmark både til lands og til vands, mens der stadig udvikles på ideen om at udnytte bølgernes kraft til at danne energi. Det sker 4-5 steder i Danmark, hvor mindre bølgekraftanlæg er sat op som forsøg. Jordvarme og varmepumper vinder også frem, men der er basis for mange flere anlæg til glæde for miljøet og danskernes varmeregnskab.

Mange mennesker ønsker at mindske co2 udslippet, som er en af de store hager ved forbrænding af de sorte energikilder, men hvad kan du konkret selv gøre for at være miljøvenlig i din dagligdag? Du kan fx tænke over, hvilken bil du kører i og hvor meget du bruger den. Du kan tænke over, hvordan du sorterer dit affald, så batterier, maling og andre skadelige væsker ikke ryger direkte i den store skraldespand, men i stedet bliver afleveret de rigtige steder på genbrugspladsen.

Du kan også overveje, hvilken energikilde, som du vil bruge til at opvarme dit hjem. Skal det gamle oliefyr alligevel udskiftes, så overvej i stedet en grøn og miljøvenlig løsning i form af et jordvarmeanlæg. Et jordvarmeanlæg kan bruges til at opvarme radiatorer, gulvvarme, varmtvandsbeholdere eller til at sende varm luft direkte ind i dit hjem.

Løsningen er ikke blot miljøvenlig, men også venlig overfor din pengepung. Det betyder, at du ved at investere i en varmepumpe ofte vil kunne spare tusindvis af kroner på opvarmning og varmt vand til hjemmet. Jordvarme og varmepumper findes i forskellige udgaver, hvor det er meget vigtigt, at du får den rigtige model til dit hus. Ellers risikerer du at du ikke får fuld glæde af din investering.

Du kan finde meget mere information på https://varmepumpeoversigten.dk. Her kan du læse mere om de forskellige udgaver, hvordan en varmepumpe fungerer og en lang række nyttige råd, som er gode at have med i beslutningsprocessen.

 

Disclaimer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *