Sådan får du gavn af haven – med en fornuftig indsats

Det er dejligt med en flot have

De fleste af os elsker at komme udenfor om sommeren, når vejret og tiden er til det.

Og er man haveejer er det jo helt oplagt, at man benytter sig af haven, når man gerne vil ud og nyde vejret, når det ellers arter sig.

Men der er jo ikke så meget spændende ved at komme ud til en have, som ikke ser godt ud og dermed indbyder til, at man bruger noget af sin (sparsomme) tid der.

Men man må også erkende, at en flot og indbydende have ikke kommer af sig selv.

Der er typisk en hel del opgaver, som del skal tages hånd om, når man er haveejer:

  • Der skal slås græs
  • Der skal klippes hæk
  • Der skal luges ukrudt
  • Træer og buske skal beskæres
  • Træværk skal vedligeholdes og males

For blot at nævne nogle af de opgaver, som de fleste haveejere er ganske velbekendt med.

Nogle mennesker elsker arbejdet med hus og have, mens andre hellere vil være fri. Men uanset hvad, så kræver det både, at man har tiden samt det fysiske og mentale overskud til at tage sig af arbejdet.

Arbejdet i haven nedprioriteres ofte

Mange har en tendens til at nedprioritere arbejdet med haven. Enten fordi man har en travl hverdag, hvor tiden til havearbejde er minimal eller fordi man måske bare hellere vil bruge sin tid på andre ting.

For nogle handler det også om det rent fysiske. Er man f.eks. kommet lidt op i alderen, kan det være svært at overkomme arbejdet med at holde haven.

Men uanset grunden til, at man måske ikke får gjort så meget ved haven, som man gerne vil, så sætter de fleste jo stadig pris på at komme ud i en have, som fremstår flot og indbydende.

Få hjælp til arbejdet

Er du i en situation, hvor du mangler overskud eller tid til selv at tage dig af arbejdet med at holde din have, så vil det være en oplagt mulighed, at hyre en havemand til at hjælpe dig.

Du kan både hyre hjælp til at få gjort stort set alt arbejdet med haven eller du kan få hjælp i de perioder, hvor du ikke selv magter opgaven eller til den del af arbejdet, som du ikke selv kan klare. Det er jo helt op til dig selv, i hvilket omfang du ønsker at få en hjælpende hånd.

En oplagt mulighed kan også være, at skifte den gamle græsslåmaskine ud med en robotplæneklipper. Så er der i hvert fald en opgave mindre at tænke på.

Byg dit eget shelter

Hvis du er en af dem, som virkelig godt kan lide at komme udenfor – og hvis du har haven til det – så kan det være en oplagt idé, at du etablerer dit helt eget shelter i baghaven.

Et shelter er et oplagt samlingspunkt, når I vil ud i haven og hygge jer og giver naturligvis også mulighed for at komme ud i det fri og overnatte.

Hvis I samtidig får lavet et bål-sted i forbindelse med shelteret er det skønt til de lune sommeraftener, hvor I rigtig vil kunne hygge jer sammen.

Et shelter i haven er oplagt som overnatningsmulighed, når I bare vil hygge jer, eller på de nætter, hvor der næsten er for varmt til at sove indenfor i huset. Afhængig af, hvilken type shelter I etablerer, kan det også fungere som ekstra overnatningspladser, hvis I har gæster – der er mange anvendelsesmuligheder.

Er du ikke selv så ferm på fingrene – eller savner du igen blot tiden og overskuddet – til at du kan bygge et shelter selv, så kan det være en god idé at få fingrene i en handyman som kan tage sig af arbejdet.

Flere muligheder for at få hjælp

Ved at få hjælp når tiden eller overskuddet mangler, kan det altså sagtens lade sig gøre, at få en have, som man kan have gavn af, uden selv at skulle yde en voldsom indsats.

Har du ikke har den store økonomi til at betale dig fra hjælpen kan det jo også være, at der er nogen i din omgangskreds – familie eller venner – som har evnerne og gerne vil give en hånd med, hvis det kniber.

Uanset hvad, så er en dejligt have et godt samlingspunkt for hele familien, som I kan have stor gavn af.

Disclaimer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *