En tur i dyrepark er en perfekt dag

Ræv i dyrepark

Hvis du leder efter en aktivitet for hele familien, der kan danne rammen om en perfekt dag sammen, så bør du overveje, om I ikke skal besøge en dyrepark.

I en af Danmarks mange dyreparker kan I få en helt unik oplevelse, som I kan tænke tilbage på mange gange. Og endnu bedre – I kan skabe en tradition, hvor I tager i dyreparken en eller to gange om året.

Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor det er så fedt at besøge en dyrepark.

Det kan I opleve i en dyrepark

Når I besøger en dyrepark, kan I opleve en masse forskellige ting.

Her er nogle af dem:

  • Dyr, der må klappes

Hos mange dyreparker er der en indhegning med dyr, der må klappes. Her kan I komme helt tæt på og få lov til at røre ved dyrene – nogle gange må de også fodres. Det er en rigtig god oplevelse for især børn, der lærer, at dyr ikke er farlige.

  • Dyr, du nok ikke skal klappe

Herudover kan I naturligvis se en masse dyr, som I nok hverken må eller bør klappe. De fleste dyreparker i Danmark har eksempelvis eksotiske og farlige rovdyr som tigre og løver.

  • Fantastisk natur

Sidst men ikke mindst indeholder dyreparker ofte en helt fantastisk natur, som både dyr og mennesker kan nyde.

Sjov for både børn og voksne

En af de helt store fordele ved at besøge en dyrepark er, at det kan være sjovt for både børn og voksne. På den måde får alle noget ud af det.

En stor, farlig tiger og en lang pytonslange er mindst lige så spændende (eller uhyggelige) for både børn og voksne. Og på den måde adskiller dyreparker sig fra mange andre aktiviteter, som kun er sjove for enten børn eller voksne.

Tag mad med, og gør det til en heldagsudflugt

Hvis I besøger en dyrepark, vil der være en masse at opleve. Og hvis I skal nå det hele på en eftermiddag, bliver I formentligt ret stressede og forpustede. Af den grund kan I gøre jer selv en tjeneste og slå koldt vand i blodet.

Tag mad med, som I kan nyde i parken. I de fleste tilfælde må I gerne have mad med ind selv, og mange dyreparker har også et grillområde, hvor I kan tilberede jeres mad.

Hvis I vil fuldende dagen, så tag en køletaske med lækker grillmad med på turen. Så kan I afslutte dagen på den helt rigtige måde.

Hvor finder I dyreparker i Danmark?

I kan finde dyreparker over hele landet. Her er nogle ideer:

  • Nordjylland – Aalborg Zoo
  • Østjylland – Ree Park Safari
  • Midtjylland – Givskud Zoo
  • Fyn – Odense Zoo
  • Sjælland – København Zoologiske Have
  • Lolland Falster – Gulborgssund Zoo & Botanisk have

Som I kan se, er der masser af muligheder for at tage ud og se nogle smukke dyr og have en sjov dag. Prøv eventuelt flere af parkerne, indtil I finder jeres favorit.

På den måde ved I, at i begynder jeres tradition i den bedste park for jer.

Vælg en mini-zoo hvis I har små børn

En stor dyrepark kan let komme til at virke overvældende, hvis man har små børn.

Her kan en mindre zoo, som eksempelvis Nymarksminde Mini-zoo, i stedet være et oplagt valg. Dem har vi heldigvis også mange af rundt omkring i landet.

I en mini-zoo er forholdende ganske enkelt bare mindre – og dermed mere overskuelige. Det vil passe godt ind hos langt de fleste små børn.

I de mindre zoologiske haver er dyrene som regel knap så eksotiske, som de er i de større parker. Men det er næppe noget ret mange mindre børn vil lade sig gå på af. Her vil begejstringen ved blot at være tæt på en masse dyr være overvældende for de fleste.

Disclaimer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *