Seniorer er blevet fortrolige med nettet

Længe er vi blevet bombarderet i medierne med, at mange ældre mennesker har problemer med at lære internettet at kende. Nettet er blot en af de mange nye teknologier, som er blevet opfundet i seniorernes levetid. Jo ældre man er, jo sværere kan det være at følge med, når der sker nye ting i verden. Dette kan skyldes mange ting, og det er svært at sige noget generelt om, hvorfor det forholder sig sådan.

Dog er der nu meget, som tyder på, at nogle ting er ved at ændre sig. Ny forskning har nemlig påvist, at seniorer er blevet fortrolige med nettet. Dette er et stort skridt i den rigtige retning. Læs mere her.

Har lært nettet at kende

Det er nu efterhånden mange år siden internettet blev opfundet. Alligevel har det taget noget tid, før alle grupper i samfundet har lært nettet at kende og er blevet fortrolige med det.

For de unge er internettet noget, som de er vokset op med – de har altid levet med det. Mange børn er født, efter nettet gjorde sit indtog, og nettet har derfor altid være en integreret del af de unges liv. Nettet er noget, som mange unge er vokset op med, og som de derfor er fuldstændigt trygge ved.

Anderledes har det længe set ud for seniorerne. Mange ældre har haft svært ved at blive fortrolige med internettet. Internettet er en fuldstændigt banebrydende oplevelse, men det er også noget, som er anderledes fra alt andet, vi kender. Måske er det derfor, at det har taget nogle ældre mennesker noget tid at blive fortrolige med nettet. Denne tid er imidlertid kommet nu, og dette er enormt positivt for både de ældre og det omkringliggende samfund.

Gør hverdagen nemmere

En af de ting, som man i den grad kan sige, at internettet har formået, har været at gøre vores alle sammens hverdag nemmere. Med internettet er der mange ting, som kan gøres langt hurtigere og langt mere effektivt. I dag er der mange ting, som er blevet digitaliseret, og som man før i tiden gjorde på fuldstændigt anderledes måder.

Generelt har nettet været med til at gøre vores hverdag nemmere. Derfor er det også en kæmpe sejr, at flere seniorer nu er fortrolige med nettet. Dette betyder nemlig, at disse menneskers hverdag også bliver nemmere.

På nettet kan man gøre mange ting. Man kan bl.a. søge endeløse mængder af viden. Dette er i den grad en gave, som også de ældre fortjener at have del i. Derudover er det også muligt at kommunikere på nye og smarte måder ved hjælp af internettet. Dette ser vi fx med de sociale medier, og vi ser det i form af skype og Facetime, ligesom det at mødes via f.eks. datingsider er blevet en stor del af hverdagen for mange. På nettet kan man også ordne mange praktiske ting – fx i forbindelse med økonomi – og det er også muligt at handle ting.

Nu er alle med

Eftersom seniorer nu er fortrolige med internettet, betyder dette, at vi endelig har fået alle med. Nu er alle i stand til at befærde sig på nettet, og dette mens de føler sig trygge. Længe har man gjort en indsats i samfundet for, at vi skulle få alle med. Fx er der på mange af landets biblioteker blevet holdt kurser i alt, hvad der har med computere og internettet at gøre. Disse kurser er primært blevet til for at hjælpe de ældre.

Derfor er det nu en sejr og en glæde, at de ældre er fortrolige med internettet. Dette er først og fremmest en sejr for de ældre selv – det er jo enormt nyttigt at kunne følge med og have gavn af nettet ligesom de resterende samfundsgrupper.

Disclaimer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *